Pečené fazole s mrkví

13.08.2014 13:58

INGREDIENCE:

1 lžíce              francouzské hořčice

1/2 l                 zeleninového vývaru

3 ks                 jablek

3 lžíce              oleje

1plechovka      rajského protlaku

1 ks                 bobkového listu

2 - 3  ks           mrkve

200 g               sterilovaných červených fazolí

3 stroužky       česneku

2 lžíce             červeného vinného octa

POSTUP:

Troubu předehřejeme na 200 °C.

Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na měsíčky. Polovinu oleje rozehřejeme a jablka a mrkev asi 5 minut restujeme.

Fazole propláchneme studenou vodou a necháme na sítu odkapat.

Česnek a cibule oloupeme a nasekáme najemno. Na druhé polovině oleje obojí zesklovatíme, přidáme bobkový list, přidáme fazole, chviličku opražíme a zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu, přimícháme hořčici, ocet, rajský protlak, dušené jablka a mrkev a podle chuti okořeníme.

Vše přendáme do zapékací misky a zapékáme 25 až 30 minut v předehřáté troubě.

Zdroj: recepty.vareni.cz/

Kontakt

Tozvladnem mirka@zvladnemto.cz